Mäntsälän Kokoomus
Mäntsälän Kokoomus
Mäntsälän Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaan, opetusneuvos Marjaana Mannisen, arkityöhön kuuluu mm. kouluruokailun kehittäminen.
Mäntsälän Kokoomus
Mäntsälän Kokoomus
Vielä ehtii mukaan!
Mäntsälän Kokoomus
Mäntsälän Kokoomus
Pirjo Vainio pohtii miten kuntalaisia voisi osallistaa päätöksentekoon.
Mäntsälän Kokoomus
Mäntsälän Kokoomus
Puheenjohtajan pohdintoja

Jälleen keskustellaan Kokoomuksesta ja sen aatteesta.

Kokoomuksen aatteen perustalla on vahva sitoutuminen länsimaiseen vapaaseen demokratiaan. Yksilön vapaus ja vastuu, tasa-arvo, sananvapaus, ihmisoikeudet, oikeusvaltio. Aatteessamme korostuu yksilön oikeus elää omanlaistaan elämää, mutta kantaa myös vastuuta omista valinnoistaan. Kuten periaateohjelmamme linjaa, jokaista on taustastaan riippumatta kohdeltava yhteiskunnassa yhtä arvokkaana. Meillä on avarakatseinen, avoin, kansainvälinen maailmankuva.

Kokoomus on maltillinen keskustaoikeistolainen puolue. Siihen sisältyy myös konservatiivinen eetos. Vaalimme vakautta ja kunnioitamme instituutioita. Isänmaallisuus, joka ilmenee kiintymyksenä kotimaahan, on meille myönteinen voima, ei poissulkeva. Vakaus syntyy turvallisesta yhteiskunnasta, joka tarjoaa vahvan sivistyksen ja koulutuksen, terveyspalvelut ja turvan heikommille. Luotamme poliisiin ja oikeuslaitokseen. Huolehdimme maanpuolustuksessa.

Vakaa ja turvallinen yhteiskunta luo ajattelussamme puitteet vapaiden ihmisten elämälle ja menestykselle. Markkinatalous, kannustava yhteiskunta, korkea osaaminen ovat ne millä hyvinvointi rakennetaan. Kun yksilöt voivat hyvin voi myös yhteiskunta hyvin.

Kokoomuksen aatteeseen kuuluu tahto rakentaa luottamusta ja ymmärrystä ihmisten ja ihmisryhmien välille. Kyllä Kokoomukseen mahtuu sekä konservatiivi että liberaali. On aina mahtunut.

Puoluekokous on juuri hyväksynyt Kokoomukselle laajan tavoiteohjelman, jonka pohjalta politiikkaamme tehdään. Linjaa ei määritellä Twitteristä, eikä muissakaan huutokuoroissa.

Olen huolissani siitä, mitä sosiaalisen median maailma tekee demokratialle - ei vain meillä, vaan kaikkialla maailmassa. Ilkeily, henkilöön hyökkääminen ja piilorasistiset kommentit eivät kuulu demokratiaan, ne eivät kuulu Kokoomukseen, eivätkä ne kuulu sivistyneen ihmisen käytökseen.

Tätä demokratian puolustuskeskustelua todella toivon käytävän yli puoluerajojen nyt kun kuntavaalit lähestyvät, suojellaksemme ehdokkaita - ihmisiä, jotka antavat aikaansa yhteisten asioiden hoitamiseen. Ilman heitä ei ole demokratiaa.

Haluan myös sanoa, että en voi sietää politiikassa sitä, miten jotkut yksittäiset ihmiset puolueen väreissä esiintyen käyvät sosiaalisessa mediassa nostamassa omaa profiiliaan kylvämällä eripuraa ja jopa loukkaamalla ja satuttamalla muita. He aiheuttavat toiminnallaan hallaa koko laajalle kansanliikkeelle ja antavat väärän kuvan vakaista ja positiivisista toimijoista, jotka tekevät politiikkaa vakavalla mielellä pyrkien hyvään.

En voi hyväksyä sitä, että joku kohtelee toista ihmistä huonosti. Kokoomuslaisten kuuluu sivistynyt käytös, toisen ihmisen kunnioittaminen. Jokainen on aivan yhtä arvokas riippumatta mielipiteistään tai taustoistaan.

Kirsin luopuminen oli pettymys, se on selvä.

Onneksi Kokoomuksella on paljon osaavia poliitikkoja ja vaaleihinkin on vielä aikaa. Helsingin Kokoomus tulee nimeämään kilpailukykyisen pormestariehdokkaan mahdollisimman pian.

Olkaamme yhdessä se muutos, jonka haluamme nähdä.
Mäntsälän Kokoomus
Mäntsälän Kokoomus
Mäntsälässä on upeat koulut, mutta mistä oppilaita?
Mäntsälän Kokoomus
Mäntsälän Kokoomus
Julkinen terveydenhuolto on tähän asti ollut iso osa kunnan budjettia. Sen siirryttyä nyt Keusotelle jää kunnalle aiempaa huomattavasti vähemmän määrärahoja millä toimia. Tämä taasen luo lisää paineita saada kunnan talous tasapainoon. Sote-uudistuksen jälkeen kunnalle jää hoidettav...